Bøger / faglitteratur

Dannelse til demokrati


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forskningsbaseret fagbog om demokratiets historie og nutid, og om hvordan børn og unge dannes til demokrati.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 6. juli 2020

Forskningsbaseret fagbog om demokratiets historie og nutid, og hvordan man dannes til demokrati. For professionsbachelorer, lærere og pædagoger.

Fagbog om hvordan børn og unge dannes til demokrati. Bogen beskriver demokratiets to ben: at stemme og at have en stemme. Bogen stiller spørgsmålet: Lever vi i det bedst tænkelige demokrati? Forfatterens udgangspunkt er Hal Kochs demokratiforståelse, hvor demokrati forstås som et sindelag. I første del gennemgår forfatteren dannelse og demokratiets historie. I anden del er bogens fokus dannelse i daginstitution/skole og forskning i leg som en demokratisk proces. Indeholder opsummering og litteraturliste til sidst.

Akademisk og teoretisk bog, der anvender mange kilder fra ind- og udland. Bogen kommer grundigt rundt om sit emne. Forfatteren afgrænser selv sin målgruppe i forordet, og selv om hun skriver, at den i udgangspunktet er for alle, så er den uddybende præcisering, at den er for lærere, pædagoger og professionsbachelorer mere passende, da man skal have et vist kendskab til arbejdet med demokratisk dannelse i børnehøjde for at få det fulde udbytte af bogen.

Disse to udgivelser diskuterer også mange af de samme emner inden for demokratiforståelse og udvikling: Demokrati i totalstatenDannelse og demokrati og Dannelse og demokratiDisse to udgivelser diskuterer også mange af de samme emner inden for demokratiforståelse og udvikling: Demokrati i totalstaten og .


Dansk pædagogisk tidsskrift [online]

2021, nr. 1

af

af

Birger Steen Nielsen (f. 1946)

2021, nr. 1


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 57, nr. 3 (2020)

af

af

Katrine Tranum Thomsen

Årg. 57, nr. 3 (2020)