Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Dannelsesrejse på motorcykel : Jylland, Rhinen, Donau, Grækenland


Beskrivelse


eBeskrivelse af en rejse som kombinerer motorcyklisme med kulturhistoriske emner.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Marie Hansen

2007

Med denne udgivelse møder læseren en kombination af motorcyklisme og kulturhistorie. Bogen er afgjort for læsere med interesse for rejsebeskrivelser, men da den også byder på mange fakta om de steder forfatteren besøger på sin rejse i Europa, kan bogen også anbefales, hvis man generelt er til historie, geografi, naturbeskrivelser m.m.

Dannelsesrejse på motorcykel er tænkt som et nyt bidrag til motorcykellitteraturen. Bogen beskriver forfatterens rejse på motorcykel gennem Jylland, Tyskland, Østrig, Ungarn, Serbien, Rumænien, Bulgarien, Grækenland, Italien og tilbage via Tyskland til Danmark. På en stor del af turen følger forfatteren floderne Rhinen og Donau. Skildringen indeholder meget historisk stof, lokale kendetegn fx præsentation af befolkning og natur, samt omtale af en lang række kendte personer fx Luther, Wagner, Freud og Aristoteles. Forfatteren har før udgivet bøger med forskellige emner, dog ikke rejsebøger.

Der findes efterhånden flere forskellige bøger om motorcykelrejser, bl.a. kan nævnes Hjalte Tin og Nina Rasmussens mange rejser på adskillige kontinenter.

At rejse er at læse, står der bag på bogen, og man fornemmer at Steen Steensen må have læst meget både forinden og efter turen, for der er mange spændende detaljer med i bogen, som man ikke umiddelbart får kendskab til, blot fordi man passerer en egn. For motorcyklister har bogens omtale af forskellige MC-emner sikkert ekstra værdi. Formatet er ikke super (paperback 23x23cm), men det går an endda.


Jyllands-posten

d. 23. nov. 2007

af

af

Claus Worup

d. 23. nov. 2007