Film / fiktion / biografiske film

Danserinden


Beskrivelse


Biografisk drama om Loïe Fuller (1862-1928) der er en kompromisløs kunstner, der skaber sine helt egne danseværker med nytænkende scenografi og lyssætning. Loie skyr ingen midler for at nå sine mål, heller ikke selv om hun bogstaveligt talt knækker sammen under egne krav.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2017

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 19. dec. 2017

Den dramatiske historie om danserinden Loie Fuller, der var en kompromisløs kunster og pioner inden for moderne dans og lysteknik i slutningen af 1800-tallet. For voksne filmelskere og danseinteresserede.

Loie Fuller VIL være danser og vel at mærke med egne værker med helt unik scenografi/lyskunst. Loie forsøger sig først i USA. Hun danser i pausen mellem akterne på et underholdningsteater. Hun bliver dog efterlignet og erstattet og rejser til Paris. Her lykkes det efter mange udfordringer at slå igennem. Hendes optrædener får masser af positiv omtale, og hun skaber en dansetrup ud over det sædvanlige. Operaen i Paris vil endelig have hende til at optræde, men så kommer der en danserinde ved navn Isadora Duncan til det kommende spektakulære show og Loies krop er ødelagt.

Smuk, sanselig og stor, smal film om hvad en kunstner med stort K er villig til at ofre. Dansescenerne med lys, stof og de vilde bevægelser er utroligt velkomponerede - billede og musik går op i en højere enhed. Hovedrolleindehaveren Soko drager seeren med sin fine fortolkning af en skabende enspænder, der har idéer ingen andre har set før - og dermed har svært ved at tro på.

Selv om den ikke har med dans eller kunst at gøre, så er der ligheder med Teorien om altingMonica Z i forhold til at være en spændende historie om en ener. I Monica Z går billede og lyd også op i en højere enhed og den handler også om en kvinde, der kæmper for sin kunstSelv om den ikke har med dans eller kunst at gøre, så er der ligheder med Teorien om alting i forhold til at være en spændende historie om en ener. I går billede og lyd også op i en højere enhed og den handler også om en kvinde, der kæmper for sin kunst.


Berlingske tidende

d. 10. aug. 2017

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 10. aug. 2017


Jyllands-posten

d. 10. aug. 2017

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 10. aug. 2017


Politiken

d. 10. aug. 2017

af

af

Søren Vinterberg

d. 10. aug. 2017


Kristeligt dagblad

d. 10. aug. 2017

af

af

Henrik Wivel

d. 10. aug. 2017


Information

d. 11. aug. 2017

af

af

Lone Nikolajsen

d. 11. aug. 2017


Weekendavisen

d. 11. aug. 2017

af

af

Bo Green Jensen

d. 11. aug. 2017