Populærvidenskabeligt værk om dansk filmbranches samarbejde med nazisterne under besættelsen. For interesserede i filmhistorie bl.a. om fordums folkekære instruktører og skuespilleres ageren i perioden. Kan også læses som en fortælling om dansk erhvervslivs zigzagkurs i perioden.
Forfatteren, som er filmhistoriker, takker i indledningen frihedskæmperne fra Gruppen 1944. De stjal i april 1944 over en halv million dokumenter fra Det Tyske Handelskammer. Bl.a. breve og korrespondancer, der dokumenter filmbranchens samarbejde med tyskerne. Fx blev jøder udelukket fra rollelisterne for at tækkes magthaverne. Bogen indeholder 4 afsnit, der omhandler tiden før besættelsen, branchens samarbejde, den danske stats reaktion på tyskernes filmkulturelle offensiv i Danmark og endelig en opsummering. Teksten ledsages af illustrationer og QR-koder til hidtil usete filmklip. Afsluttes med forventelige noter, referencer og registre.
Bogen Filmen i Danmark fra 1983 har et solidt kapitel om besættelsestiden.
Vigtigt værk baseret på arkivforskning om den danske filmbranches samarbejde med nazisterne under besættelsen. Endnu en brik er lagt i det store puslespil, hvor eftertiden får et mere nuanceret billede af dansk erhvervslivs dilemmaer og beslutninger i perioden. Spændende læsning for alle med interesse for emnet.