For alle militærhistorisk interesserede.
Det hører til sjældenhederne, at danske statsborgere går i krig for et andet land, og som sådan var perioden 1936-48 ekstraordinær. Bogen behandler i 5 forskellige eksempler med udgangspunkt i hver sin autentiske person, hvordan større grupper af danske statsborgere meldte sig frivilligt: Den spanske borgerkrig, den finske vinterkrig, 2. verdenskrig (på både allieret og tysk side) samt de, der efter krigens afslutning meldte sig til tjeneste i det britiske imperium. Krigsdeltagelsen blev fra dansk side håndteret vidt forskelligt alt efter konflikten og på hvilken side, danskerne deltog. Og ofte afgjorde eftertiden, om man var helt eller skurk. Bogen kommer tæt på personerne, men er dog først og fremmest en periodehistorisk fremstilling om rammerne, omstændighederne og konsekvenserne for deltagerne og deres kammerater. Den martialske forside med bistre danske SS'er i kamuflageuniform signalerer derfor noget mere krigsstemning og krudtslam, end bogen kan leve op til. Værket bygger på ny forskning og er skrevet af velrenommerede historikere, hvilket bestemt mærkes i den høje faglige kvalitet.
I årenes løb er udkommet en del bøger om danske frivillige soldater især på tysk side i 2. verdenskrig. Denne bog sammenfatter for første gang periodens forskellige fronter og lande under et.
Et fagligt og kvalitativt fremragende samlet baggrundsværk om danske frivillige i fremmede hære fra den spanske borgerkrig op til Englands imperiekrige i 1948.