Bøger / faglitteratur

De 10 vise sten


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Selvhjælpsbog for mennesker i krise, bygget op om ti trin - repræsenteret ved ti sten - som man skal anvende til at rejse sig fra sin livskrise. Hvert kapitel efterfølges af en infoboks om, hvad der sker i krop og hjerne, når man er i krise.

Indhold

Det sorte hul ; De 10 vise sten ; Den første sten: Angst og frygtløshed ; Den anden sten: Håbløshed og optimisme ; Den trejde sten: Svigt og ukuelighed ; Den fjerde sten: Usikkerhed og selvtillid ; Den femte sten: Apati og fremgang ; Den sjette sten: Underskud og tilskud ; Den syvende sten: Tomhed og selvudfoldelse ; Den ottende sten: Ensomhed og samhørighed ; Den niende sten: Værdiløshed & fremtidsplan ; Den tiende sten: Mørke og lys ; Xenofon ; En sten fra hjertet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 13. maj 2020

Selvhjælpsbog med ti trin til at komme op af "det sorte hul", når man i krise. For voksne med interesse i at arbejde med sig selv efter fx sorg, ulykke eller krise.

Forfatteren er tidligere professor i hjernevidenskab og bruger sin faglighed til at beskrive, hvad der sker med os, når vi er i krise. Bogen er bygget op om ti trin - repræsenteret ved ti sten, som læseren skal anvende til at rejse sig fra sin livskrise. Der bliver anvendt meget empiri fra hjerneforskning om fx musik, taknemmelighed, optimisme. motion og kosttilskud, og forfatteren inddrager sine personlige erfaringer. Efter hvert trin er der en litteraturliste, der kan guide til læsning om det specifikke kapitelindhold.

Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog og med mange gode, konkrete råd samt forskningsbaserede pointer. Ethvert menneske i krise vil kunne få noget ud af læsningen. Der er en del fokus på forfatterens hund, og er man ikke hundemenneske, kan det fylde lidt for meget, men der er mange væsentlige pointer, så man bærer over med det.

Denne selvhjælpsbog tager også udgangspunkt i sten: Bare gør det!.