Bøger / faglitteratur / diskografier

De 100 bedste danske rockplader 1965-2005


Beskrivelse


Fortegnelse over 100 album, der repræsenterer udviklingen af dansk rockmusik igennem 40 år fra 1965 til 2005, og som har påvirket danskernes mentalitet, samt fungeret som kommentarer til udviklingen i det danske samfund i perioden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2009

af

af

Birgit Hald

d. 7. apr. 2009

Bogen henvender sig til de mange voksne der har lyttet til dansk rockmusik i perioden.

Brødsgaard Kristensen, cand.mag. i engelsk og historie, har fulgt den danske rockmusik tæt de sidste 40 år, og hans bud på De 50 bedste danske rock-plader kom i 2003. Han ved en del om grupperne og de enkelte kunstnere, og hans personlige bud på de bedste udgivelser får kommentarer med om såvel kunstnernes udvikling som nogle af numrene. Lars Hug, der topper listen med City slang, Gasolin og et par stykker mere dukker op flere gange. Efter nr. 101 følger en alfabetisk liste over de næste 49 og en række top 10-lister udarbejdet af nogle af forfatterens bekendte. Læseren får små indblik i dansk rockmusiks udvikling, men det er svært at danne sig et overblik over de "40 års musikhistorie" som der står på forsiden, da der tidsmæssigt springes meget. Bogen er veloplagt i et udmærket sprog, men desværre sniger der sig flere sjuskefejl ind i teksten mod bunden af listen. Undervejs er der en halv snes helsides, s/h fotos af grupper og kunstnere.

Layoutet er pænere og teksten er revideret i forhold til De 50 bedste danske rock-plader. Men beskrivelserne i Gaffas kulturkanon, 2007 er langt mere uddybende, og de 50 udvalgte i Dansk rockleksikon 1956-2002, er opstillet kronologisk.

Det er sjovt at se hvad andre mener om noget, man selv har et forhold til, men interessen for bogen ville være noget større hvis forfatteren var en anerkendt rockanmelder eller en populær kunstner.