Bøger / faglitteratur

De dræber kristne : om at leve som kristen, hvor det er livsfarligt at tro


Beskrivelse


Indeholder 8 beretninger om forfølgelser af kristne, især i Mellemøsten.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 22. juni 2015

8 sandfærdige beretninger om forfølgelser af kristne især i Mellemøsten. For alle med interesse for religion generelt og kristendom i særdeleshed.

Der indledes med et forord, der kort præsenterer bogens formål, hvorefter en indledning redegør for de forfølgelser af kristne, der finder sted i samtiden. Herpå følger 8 virkelige beretninger, der dog er modificerede af hensyn til de implicerede. Beretningerne kommer vidt omkring, bl.a Syrien, Irak og Egypten - og alle beretningerne har det til fælles, at de fortælles af kristne, der forfølges udelukkende på grund af deres tro, men som alle er så faste i troen, at de er villige til at ofre alt for den. Bogen afsluttes med en konklusion.

De otte beretninger, der udgør bogens kerne, er særdeles spændende læsning om den forfølgelse af kristne, der foregår i nogle af verdens brændpunkter. Forordet, indledningen og konklusionen fremstår forkyndende med sine bibelcitater og sin vægt på at "kristendommen er ved at vinde".

Klaus Wivel udgav i 2013 Den sidste nadver, der også omhandler kristenforfølgelser. Den forholder sig dog mere neutralt til emnet end nærværende bog. Forfatteren Tom Doyle har tidligere udgivet bøger, dog ikke på dansk. Ingen af bøgerne er indkøbt til danske biblioteker.


Kristeligt dagblad

d. 31. okt. 2015

af

af

Kristian Østergaard

d. 31. okt. 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2015

af

af

Kristian Østergaard

d. 8. okt. 2015Informationer og udgaver