Bøger / skønlitteratur / digte

De endnu levendes tanker om deres endeligt eller 101 dødsdueller (motto & pamflet) : et smerteleksikon i digtform


Beskrivelse


Digtsamling, hvor 101 digte lyrisk, i form af "dødsdueller", og med citater fra berømte "sidste ord", belyser de levendes tanker om, hvad døden mon er for en størrelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. apr. 2012

Læsere er de som hjemmevant frekventerer hylden med lyrik, og de som har mod på anderledes og interessant læsning.

2 digtere, Tage Aille Borges og Ejler Nyhavn, pseudonymer eller ej, har også sammen skrevet 101 litterære postkort : eftersendte replikker. Her skriver de en samling med 101 digte, hvert bestående af et "motto" og en "pamflet". Det som digterne kalder "101 dødsdueller" og karakteriserer som et "smerteleksikon i digtform". I en slags introduktion kaldet "testamente" lyder det bl.a.: Dette er midten! Vi gør os tanker. Vi tænker over døden, smerten og ordet i omvendt rækkefølge." I samme testamente står også: "Ordene duellerer som duer på digtarkets dug". Hver duel, motto og pamflet, har et emne, fx sygdom eller bluessang. Men sidste digt "Et hundrede og første duel om sidste ord" adskiller sig fra de første hundrede. Her digter TAB og EN videre på "Famous last words" fundet på nettet. De fundne citater, der i samlingen er i kursiv, er fra fx Beethoven, Caligula, Goethe, Brandes, Caesar, Sinatra, Pancho Villa, Mao Zedong, Mata Hari, James Joyce, Vittorio Alfieri og Virginia Woolf. Mest tankevækkende er den russiske filminstruktør (Solaris) A. Tarkovskij (1932-86). "det er tid at skifte retning".

Samme digterduo har skrevet 101 litterære postkort : eftersendte replikker.

Endnu en yderst interessant og vellykket samling fra forlaget. Et must på større bibliotekers velassorterede lyrikhylder, opbygget på samme måde.Informationer og udgaver