Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

De moderne gennembrud 1870-1914


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Gennem en samling af historiske kildetekster, litterære tekster samt eksempler på dansk og udenlandsk billedkunst belyses de moderne gennembrud indenfor videnskab og teknologi, politik og samfund, religiøsitet og filosofi, samt kunst og litteratur.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2011

af

af

Anne-Meta Lind Brunsborg

d. 18. feb. 2011

Til elever på gymnasieniveau især mhp. danskundervisningen. Også andre vil elske at bladre/læse i bogen.

Perioden 1870-1914 var karakteriseret af epokegørende tekniske opfindelser og natur- og lægevidenskabelige opdagelser. De kom til at præge hele måden at betragte mennesket og dets omverden på i politisk, religiøs, filosofisk, samfundsmæssig og kønspolitisk forstand. Forlaget Systime har samlet en række kildetekster, historiske såvel som litterære, og et omfattende billedmateriale til at illustrere denne gennembrudsperiode frem til det moderne samfund. Hovedvægten ligger på danske tekster og billeder; men også mange centrale udenlandske værker er medtaget. Materialet er rubriceret under overskrifterne: Perioden 1870-1914 - et overblik, Naturvidenskab - teknologi - erkendelse, Sociale og politiske forhold, Storbyen, Troen - ateismen - tvivlen, Kvinders stilling og Efterskrift: Tiden efter 1914. Det er en detaljeret skildring af perioden, hvor både store og mindre bevægelser i tiden søges medtaget. De to forfatteres forbindende og forklarende tekst er letlæst og kommer godt rundt om emnerne. Der er stikordsregister og kildeliste.

Hvad de andre ikke fortæller : livet som indsats i og efter det moderne gennembrud, 2008 og Det stadig moderne gennembrud : Georg Brandes og hans tid, set fra det 21. århundrede, 2004 ligner mest nærværende bog uden dog så meget fokus på perioden i øvrigt.

En fin og detaljerig indføring, der gør perioden levende.