Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

De muslimske broderskaber : brandslukkere eller brandstiftere?


Beskrivelse


Det Muslimske Broderskabs historie i Mellemøsten og i Vesten gennemgås, og der søges givet en reflekteret og nuanceret forståelse af broderskabet og islam i Vesten ; bl.a. analyseres broderskabernes balancegang mellem ønsket om integration og demokrati over for den islamiske ideologis dogmer og traditioner.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. feb. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 12. feb. 2013

En meget anvendelig undervisningsbog, som udover den primære målgruppe (undervisere på gymnasier og seminarier) retter sig mod en bred gruppe af interesserede i islam og dens globale indflydelse.

Det Muslimske Broderskab i Egypten tog sin begyndelse i 1928 og har siden udviklet sig globalt. Bogens 5 dele behandler broderskaberne i Egypten og enkelte andre mellemøstlige lande, i Vesten og enkelte vestlige lande samt deres internationale dimension. Bogen har til hensigt at styrke kendskabet til broderskaberne, deres virkemåde og hvorledes de vestlige demokratier forholder sig til denne nye udfordring. Den er forsynet med en oversigt over arabiske ord og begreber, som bruges i teksten, og den er en del af serien His2rie som er et netbaseret undervisningsmateriale med tilhørende hjemmeside med supplerende materiale.

Tidligere er udkommet Helle Merete Brix Mod mørket : det muslimske broderskab i Europa, 2008, en mere omfattende og kritisk gennemgang af de muslimske broderskaber i Europa.

En oplysende og velfunderet undervisningsbog om De muslimske broderskaber, deres oprindelse og virke i Mellemøsten og den vestlige verden.


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 196 (2013)

af

af

Knud Holch Andersen

Nr. 196 (2013)


Religion

2013, nr. 2

af

af

Bodil Kruse

2013, nr. 2