Bøger / faglitteratur

De nye fans : skab passion og loyalitet med sociale medier


Beskrivelse


Introduktion til den, der arbejder med at formidle musik. Giver redskaber til hvordan der med udgangspunkt i det digitale mediebilledes muligheder, kan tilrettelægges en digital kommunikationsstrategi, der går i dialog med brugerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2013

af

af

Per Månson

d. 1. juli 2013

Bogen henvender sig først og fremmest til musikformidlere: kunstnere, arrangører, producere m.m., men kan bruges alment af alle, der vil bruge de sociale medier til især kulturformidling - herunder også folkebiblioteker.

De tre forfattere arbejder alle med digital formidling ud fra forskellige vinkler. Efter en oversigt over det nye digitale mediebillede introduceres begrebet fanpyramiden, der er et redskab til at forstå og arbejde med fans og potentielle fans gennem differentieret indsats. Tilstedeværelse og strategi behandles i de følgende kapitler, hvorefter teorierne konkretiseres ved at se på Roskilde Festivals brug af de sociale medier. Det er en meget pædagogisk og lærerig bog, der går langt bag om myten: bare vi er på Facebook eller Twitter er vi med på beatet. Bogen igennem er der små cases om vellykket brug, fx af danske Lukas Graham, der blev mediestjerne inden sin pladedebut.

Af nyere danske værker er der Peter Svarres Den perfekte storm, der omhandler markedsføring på sociale medier generelt og ikke specifikt for musik/kultur.

En letlæst og pædagogisk gennemgang af håndteringen af sociale medier for at markedsføre sine kulturprodukter og i særdeleshed fastholde og udvide sin fanskare.