Bøger / faglitteratur

De nye pionerer : om sociale innovatører, der skaber vækst, værdi og en bedre verden


Beskrivelse


Eksempler på en række innovative danske og udenlandske virksomheder, der integrerer økonomi og humanisme og har bæredygtighed som fremtidens innovations-, vækst- og værdiparameter.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Bogen henvender sig til ledere, især i den private sektor, til beslutningstagere og til studerende på erhvervsuddannelserne..

Tania Ellis er dansk-britisk, har erhvervet en MBA og har erfaring fra flere lederjob. Virksomhederne mødes i dag af en række modsatrettede krav om etik og socialt ansvar på den ene side, og om effektivitet og økonomisk overskud på den anden. Et nyt paradigme er på vej for erhvervslivet, hvor det forrige århundredes rå kapitalisme bliver afløst af en socialkapitalisme, der integrerer økonomi og humanisme og har bæredygtighed som fremtidens innovations-, vækst- og værdiparameter. Tania Ellis giver eksempler på en række innovative danske og udenlandske virksomheder og organisationer, der som sociale innovatører har vist, at det er muligt at navigere mellem de mange paradokser og samtidigt tjene både penge, samfund og menneskehed. Den ansete erhvervsmand Mads Øvlisen har skrevet forordet, og bagest er der register, noter, litteraturliste og links til inspiration..

Blue ocean strategy : de nye vinderstrategier, 2005 beskriver strategier for en brugerdrevet og værdiskabende innovation. Det er en styrke ved Ellis' bog, at den, modsat flere andre pejlinger af fremtidens marked, bl.a. tager et dansk udgangspunkt..

En velskrevet og inspirerende bog, hvor forfatteren tager udgangspunkt i analyser af fremsynede danske og udenlandske virksomheder og organisationer og peger på mulighederne for fremtidens virksomheder i spændingsfeltet mellem økonomi og humanisme.


Jyllands-posten

d. 31. jan. 2007

af

af

Henrik Ørholst

d. 31. jan. 2007


Berlingske tidende

d. 20. dec. 2006

af

af

Lisbeth Knudsen

d. 20. dec. 2006


Miljøsk

Nr. 51 (2009)

af

af

Knud Anker Iversen

Nr. 51 (2009)


Børsen

d. 1. dec. 2006

af

af

Steen Hildebrandt

d. 1. dec. 2006