Bøger / skønlitteratur / roman

De sidste tider


Beskrivelse


Konflikten mellem Palæstina og Israel er på sit højeste, USA holdes i knæ af potentielle selvmordsbombere og i denne krudttønde skal vores helte Jon og Erin forsøge at skabe fred mellem to parter, som måske slet ikke ønsker at freden skal komme til Mellemøsten?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 28. feb. 2013

På overfladen er De sidste tider en skarp politisk actionthriller, men den er samtidig også en moralsk og religiøs løftet pegefinger - og det kan gøre den svær at sluge for danske læsere, da bogen er meget amerikansk.

Forfatteren Joel C. Rosenberg, der selv er kristen, har gennem sin The last Jihad-serie, hvoraf de første to nu er oversat, forsøgt at komme med sine profetiske bud på den vestlige verdens fremtid i terrorens tidsalder. Rosenberg skaber en alternativ virkelighed, hvor hans to hovedpersoner Jon Bennet og Erin McCoy, der arbejder for den amerikanske regering, skal forsøge at skabe fred i Mellemøsten, samtidig med at terrorister angriber USA. Første halvdel af De sidste tider er som at se en fremragende amerikansk actionfilm: Det er effektivt skrevet og actionscenerne er formidable. Men så tager plottet en ny drejning, hvor bogens morale bliver problematisk - man forstår godt seriens kolossale succes i USA, hvor den også skal ses i lyset af 9/11 og amerikanernes behov for at bevare troen. At en bog har religiøse motiver er som sådan ikke noget problem, men i dette tilfælde går det ud troværdigheden, og som læser føler man sig splittet mellem en hæsblæsende actionfortælling og en moralsk og religiøs prædiken.

Det ville være oplagt at læse Jack Ryan-serien af Tom Clancy eller se en film som The kingdom.

Velskrevet og til tider meget spændende actionthriller, hvis religiøse over- og undertoner dog gør den svær at sluge som en troværdig thriller.