Bøger / skønlitteratur / roman

Den sidste jihad


Beskrivelse


Den amerikanske præsidents bilkortege rammes af et selvmordsfly. Samtidig er der beviser for, at Saddam Husseins Irak har atomvåben og er parate til at bruge dem. Præsidenten og hans stab skal afgøre, om der skal slås tilbage med samme våben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2012

af

af

Per Månson

d. 22. aug. 2012

For læsere af politiske thrillere.

Rosenberg er uddannet kommunikationsstrateg og har arbejdet for så forskellige topledere som Steve Forbes og Benjamin Netanyahu. Dette er hans romandebut, som han angiveligt færdiggjorde i 2001, men ventede med at udgive til året efter, da den handlingsmæssigt lå tæt op ad 11. september-angrebet. Den amerikanske præsident bliver næsten offer for et selvmordsfly, der eksploderer i hans bilkortege. I den irakiske ørken stopper israelske kommandotropper i sidste øjeblik et atommissil på vej mod Tel Aviv. Israel vil bruge atomvåben mod Saddam Hussein, hvis ikke USA gør det. Det er en højspændt thriller, hvor fokus er på præsidentens rådgivere og hans beslutninger. Ved sin udgivelse ramte den ind i et centralt punkt i USA og strøg til tops på bestsellerlisterne og er senere efterfulgt af 4 andre topsælgere. Stilen er meget amerikansk med meget unuancerede personer og holdninger. Sprogligt er det solidt håndværk, mens oversættelsen bruger amerikanske transskriptioner af arabiske og russiske navne.

I det væld af bøger om krigen mellem vesten og islamisk fundamentalisme, der er udkommet siden 2001 skiller denne sig ikke ud i den bedste del.

En skabelonagtig spændingsroman om krigen mellem USA og Irak.Informationer og udgaver