Bøger / faglitteratur / biografier

De siger jeg lyver


Beskrivelse


Der gives et indblik i de menneskelige og familiemæssige omkostninger,da Lars Sommer i 1993 varetægtsfængsles og sigtes for at have sat ild til familiens sommerhus for at ville slå sin kone og børn ihjel. Ingen kom til skade og han frikendes senere i Landsretten.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. dec. 2010

af

af

Kent Skov

d. 6. dec. 2010

For de mange interesserede i autentiske kriminalsager både i bøger og på dokumentarprogrammerne i tv, hvor de dømtes og vidnernes udsagn også tilgodeses. Kan anvendes på linje med serien Virkelighedens verden.

Ny bog i forlagets serie om autentiske kriminalsager. Journalisten Ellen Stampe beskriver en virkelig sag, hvor anklagerne viser sig ikke at holde stik på trods af politiefterforskning og efterfølgende domfældelse. Sagen handler om Lars Sommer, hvis sommerhus ved Femmøller i Jylland nedbrændte i 1993. Han blev selv anklaget i byretten og senere frifundet i landsretten for at have påsat branden med det formål at slå sin kone og to børn ihjel. Selv om der tilsyneladende både manglede motiv og beviser fastholdt politiet, hvad der viste sig at være en falsk anklage. Stampe har gennemgået sagens akter og interviewet de få personer, der ville udtale sig. Historien er skrevet i detaljeret dokudramatisk stil set fra den anklagede Lars Sommers synsvinkel og er således primært baseret på den krænkede familie Sommers egne udsagn. Bogen er illustreret med private familiefotos og fotos fra sagen.

Stampe har tidligere udgivet lignende bøger: Tilst-sagen, Mysteriet om Pernille og kan sammenlignes med fx Bruus Jensen: De døde, de dømte, de frikendte.

Dokumentarisk bog om en sag, hvor en familiefar bliver anklaget for brandstiftelse på familiens sommerhus, men senere frikendes i landsretten. Bogen er bygget op i reportagestil med stærkt fokus på familiens historie og følelser.Informationer og udgaver