Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De små kaniner


Beskrivelse


Simon og Sofie får hver en kanin. Far hjælper med at bygge buret. Lillebror Matias vil også have en kanin. Så en dag er der kommet flere kaniner i buret.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2000

af

af

Søren Roth

d. 14. jan. 2000

I samme serie og af samme forfatter er tidligere udkommet Den lille fugl (98/13). Igen i De små kaniner er det Sofie og Simon som er den lille hverdagsfortællings hovedpersoner. Børnene er sammen med deres mor i en dyrehandel for at købe en kanin til dem hver og senere i byggemarkedet for at købe træ til et kaninbur. Kaninburet bliver, om end det volder faren problemer at bygge, en fungerende bolig til familieforøgelse, så også lillebror Mathias kan få en kanin. En lille letflydende begynderfortælling, som kan læses fra 7 år. Bogen er illustreret af Bodil Nygaard med stemningsfulde sort/hvide stregtegninger præsenteret i halv- og helsides format. Bogen fremstår nydeligt med stor og tydelig typografi og med god plads på siderne. Set i forhold til de mange begynderlæsningsbøger med farvelagte illustrationer virker denne lidt altmodisch og knap så appellerende. Forsideillustrationen er fint farvelagt.


Bibliotekernes vurdering

d. 14. jan. 2000

af

af

Kristian Nielsen (skole)

d. 14. jan. 2000

Simon og Sofie får hver en kanin og er som de fleste glade for deres nye kæledyr. Efter nogle problemer får deres far lavet et bur til dem og så kan de lege og passe kaninerne. Det skulle være to hunner, men det viser sig snart, at det er både en han og en hun. Det giver unger og så må de i gang med at adskille dem for at det ikke skal udvikle sig. Det er en lille let genkendelig hverdagshistorie, som er skrevet i et enkelt, letforståeligt hverdagssprog. Teksten er sat i korte linier i en læsevenlig åben typografi. Den er illustreret med s/h humoristiske tegninger, som støtter og supplerer teksten fint. Den beskriver på en god måde det at have kæledyr og hvilke forpligtelser det medfører. Den lettilgængelige tekst og den genkendelige handling gør bogen velegnet til selvlæsning fra slutningen af 1. kl. Den er også velegnet til højtlæsning i indskolingen og kan anvendes som oplæg til et emnearbejde om kæledyr i samme aldersgruppe.