Forfatteren Horace Engdahl reflekterer over #metoo-bevægelsen og forholdet mellem kønnene. Vil især vække interesse hos et modent publikum samt hos yndere af aforismer og fragmentarisk skrivestil.
"De ubekymrede" er en smal bog i 4 dele, som veksler i fortællestil. Bogen er dedikeret til "de ubekymrede", som defineres som en gruppe intellektuelle, der hæver sig over sladder og fordomme og beskæftiger sig med emner af en mere seriøs karakter. I 1. del causerer en fiktiv karakter over femininitet og seksuel tiltrækning. I 2. del filosoferer en mand og kvinde over kærlighedens væsen. I 3. del berører forfatteren i strøtanker bl.a. maskulinitet, en kunstners eftermæle og forfængelighed. 4. del behandler tilværelsens vilkårlighed.
"De ubekymrede" har mange interessante refleksioner om køn, seksualitet og debatkultur. Bogens ærinde synes at være påstanden, at #metoo-debatten er så smædefuld, skævvredet og tabufyldt, at debattøren sætter sin integritet på spil for et utaknemmeligt publikum. Engdahl indtager en del upopulære standpunkter, men da ræsonnementerne lægges i munden på endimensionelle fiktive karakterer og tilmed ikke foldes fuldt ud, bliver det uklart, om Engdahl står inde for bogens mange udsagn. Resultatet er, at bogen prædiker for ligesindede og bliver let at affærdige for de uenige.
Kan bedst sammenlignes med Engdahls egne udgivelser som Den sidste grisCigaretten bagefter og Cigaretten bagefterKan bedst sammenlignes med Engdahls egne udgivelser som Den sidste gris og .