Bøger / skønlitteratur / roman

De udstødte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Arkæolog Ruth Galloway har fundet de jordiske rester af Moder Krog og skal i TV - der er kriminalinspektør Harry Nelson også, da han efterlyser nok et kidnappet barn.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. feb. 2020

af

af

Iben Jakobsen

d. 5. feb. 2020

6. krimi med Ruth Galloway. Det omkring 150 år gamle lig af en barnemorder trækker uhyggelige tråde til en sag i nutiden om kidnappede børn. For fans af stemningsfyldte krimier.

Arkæologen Ruth Galloway har i Norwich fundet de jordiske rester af en formodet barnemorder og englemagerske fra 1800-tallet. Knoglerne tiltrækker et tv-hold, der vil lave en dokumentar om kvinden, de kaldte Moder Krog. I mellemtiden jager kriminalinspektør Harry Nelson og hans hold en børnekidnapper, og den uhyggelig sag viser sig at have mystiske tråde til den kvinde, Ruth har udgravet. Bogen indeholder en afsluttet historie, der kan læses selvstændigt, men man kan med fordel læse serien i rækkefølge for at få udviklingen i Ruths og de andres historier - særligt Ruths moderskab og relationen til Nelson.

Griffiths bruger dygtigt landskabet, særligt saltmarsken, til stemningsfuld baggrund, og historien er fængende omend med en lidt svag slutning. Kombinationen af arkæologi, historie og moderne krimielementer fungerer godt. Det er en hyggelig type krimi, der kan minde lidt om tv-serien med kriminalkommissær Barnaby. Bogens persongalleri er en broget flok, hvoraf nogle er mere tiltalende end andre, men alt i alt er det en god bog, der er velegnet til en regnvåd søndag eftermiddag.

Andre britiske hyggekrimier findes hos bl.a. Ann Cleeves med bøgerne om Vera Stanhope, Andrew Taylor med bøgerne om kriminalkommissær Thornhill og M.R. Hall med krimiserien med Jenny Cooper.


litteratursiden.dk

d. 31. mar. 2020

af

af

Lene Jensen

d. 31. mar. 2020

Sjette bind i krimiserien om den særprægede og charmerende arkæolog Ruth Galloway byder på gensynsglæde, grin og et uhyggeligt plot. ’De udstødte’ er ikke neglebidende spænding, og krimidelen er ikke ...


Jyllands-posten

d. 26. apr. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. apr. 2020


Politiken

d. 25. apr. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 25. apr. 2020