Bøger / faglitteratur

De utrolige småbørn : en guide og dagbog til dit lille barns udvikling og første opdagelser : sådan styrker du dit barns sociale, følelsesmæssige og sproglige udvikling


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2015

af

af

Christine Christensen

d. 23. jan. 2015

En guide og dagbog til det lille barns udvikling de første 3 år, med gode råd og guidelines til hvordan man som småbørnsforældre har fokus på og bedst understøtter sit barns potentiale.

"De utrolige småbørn" er skrevet af professor og psykolog Carolyn Webster-Stratton og knytter sig til det evidens-baserede program "De utrolige år", hvis formål er at fremme børns fysiske, sociale, følelsesmæssige og intellektuelle udvikling. Bogen tager udgangspunkt i, at små børn skal nå tre milepæle; En sikker tilknytning til forældrene, et veludviklet sprog og evnen til at udtrykke sig og en sikker jeg-fornemmelse og individualitet. Bogen indeholder bl.a. teknikker til, hvordan man som forældre styrker sit barns følelsesmæssige og sociale færdigheder, takler adskillelser og skaber forudsigelige rutiner.

Bogen indeholder en række gode og brugbare afsnit om børns generelle udvikling i de første år. Den er skrevet i et lettilgængeligt pædagogisk sprog og henleder både opmærksomheden på problemområder og angiver løsningsforslag. Mange tips, gode råd, opsummeringer og afkrydsningslister sikrer, at alle får noget ud af det enkelte kapitel.

Vidunderlige uger er mere teksttung og sprogligt ikke så let at gå til men minder emne- og indholdsmæssigt meget om denne bog.