Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Deas nye verden


Beskrivelse


14-årige Dea ejer en galophest og hun drømmer om at blive jockey. Da hun må følge med sin mor på arbejde i England får hun chancen for at træne på en rigtig væddeløbsbane.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2015

af

af

Maria Sjøblom

d. 3. juni 2015

14-årige Dea ejer galophesten New Future sammen med den gamle mand Niller og drømmer om at blive jockey, når hun bliver 16. Hesteinteresserede piger mellem 10 og 14 år får her en anden vinkel på hestelivet.

Da Deas mor skal til England og arbejde som arkæolog i 3 uger, må Dea modvilligt følge med. Heldigvis er der en væddeløbsbane i nærheden, hvor Dea får lov til at hjælpe med at træne hestene. Hun får også nys om, at hendes ukendte far er en af hestenes ejere. Da hun vender hjem til Danmark igen, skal hendes egen galophest debuttere i sit første løb, men først da hun henter en jockey over fra England vinder New Future et løb. Deas bedste veninde Stine interesserer sig overhovedet ikke for heste, men besøger Dea i England og bakker hende op. Dea er bare ikke så god til at involvere sig i mode og popstjerner, som Stine interesserer sig for. De danske forfattere har både hver for sig og sammen udgivet flere børnebøger.

Både forsiden og sproget har en lidt gammeldags tone, men man mærker, at forfatterne har stor viden om heste. Dette er 2. del i serien om "Stald Rocket", men man kan sagtens hoppe med på serien her. Bogen har mange sidehandlinger, som desværre ikke rigtigt udfoldes. Alligevel giver bogen et godt indblik i den sjældent beskrevne galopheste-verden.

Bogen kan ikke måle sig med de mange andre heste-bøger på markedet, men giver til gengæld et sjældent indblik i galop-heste som ellers kun findes i den engelske serie "Fuldblod" af Joanna Campbell.