Bøger / faglitteratur / biografier

Den åbne vej : en rejse med Dalai Lama


Beskrivelse


Biografi om Dalai Lama d. 14 der lægger vægt på hans værk og ideer som buddhistisk munk, filosof, politiker og globalist.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2008

af

af

Ellen Lind Jensen

d. 29. sep. 2008

En bredt henvendt biografi af en amerikaner, der livet igennem har kendt Dalai Lama dels fra sin fars godnathistorier og siden fra gentagne møder med denne verdensmand.

Pico Iyer er journalist og har som rejse-journalist dækket Himalaya-området for flere amerikanske aviser. Som barn fik han fortalt godnathistorier af sin far om en lille tibetansk dreng, der siden må flygte fra sit land for at blive en slags konge i eksil. Senere møder Iyer Hans Hellighed første gang som 17-årig og adskillige gange senere. Disse møder samt flittig læsning i den omfattende litteratur om og af Dalai Lama er baggrunden for denne biografi, hvor han fokuserer på de mange forskellige roller, Dalai Lama påtager sig som dedikeret buddhistmunk, filosof, ambitiøs politiker og fredsskaber samt formidler stemningen og personen ved sine møder med ham.

Litteraturen om Dalai Lama er meget stor. Senest har vi fået Erik Meier Carlsens Tilstedeværelsen, 2007, som er noget vanskeligere tilgængelig end nærværende. Mange andre har bidraget, og Dalai Lama selv har flere selvbiografier på samvittigheden fx Frihed i landflygtighed, 1991.

Biografi om et af vor tids store ikoner Dalai Lama som menneske, filosof, munk, politiker og globalist. Bogen vil sikkert blive efterspurgt blandt andet i forbindelse med hans besøg i Danmark i maj 2009.


Kristeligt dagblad

d. 10. okt. 2008

af

af

Povl Götke

d. 10. okt. 2008