Bøger / faglitteratur

Den arabiske revolution


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En samling artikler, der tidligere har været offentliggjort på internettet, belyser ud fra en marxistisk synsvinkel den arabiske revolution i foråret 2011.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juni 2011

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. juni 2011

Målgruppen er den politisk (marxistisk) og samfundshistorisk interesserede læsere. Kan fx også bruges som aktuelt supplerende baggrundsmateriale til en større opgave, fra og med gymnasieniveau.

Antologi hovedsagligt bestående af oversatte artikler fra den Internationale Marxistiske Tendens' hjemmeside, www.marxist.com. Nogle af artiklerne er dog skrevet på dansk og offentliggjort i den danske marxistiske avis "Socialistisk Standpunkt", der findes på www.marxist.dk. Desuden indeholder bogen et manifest om den arabiske revolution fra overnævnte Internationale Marxistiske Tendens. Artiklerne er skrevet i foråret 2011. Det engelske forord er bibeholdt og her redegøres for bogens indhold og motiv, herunder den såkaldte "dialektiske metode", og det marxistiske udgangspunkt, og dermed den klare politiske vinkling på det vi aktuelt oplever som revolutionære eller demokratisk folkelige bevægelser i de arabiske lande. Mange af artiklerne afsluttes med revolutionære slagord, og de politiske budskaber er utvetydige, når fx Jonas Foldager i en af antologiens dansk skrevne artikler skriver under overskriften: "Enhedslistens ja til Libyenkrigen : en forsmag på fremtiden?".

Der er endnu ikke andet i bogform om de aktuelle begivenheder. Der kommer forventeligt en del bøger.

Antologi med artikler om de aktuelle begivenheder fra en marxistisk synsvinkel. Bør findes som supplerende materiale på større biblioteker.Informationer og udgaver