Bøger / faglitteratur / rejseguides

Den bedste guide til Skt. Petersborg


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 26. apr. 2017

De mange seværdigheder i Sankt Petersborgs centrum beskrives udførligt, men som turist anbefales man også at besøge tsarslottene i fx Petershof og Tsarskoje Selo. For alle Ruslandsinteresserede og turister, der foretrækker at være godt forberedt og få god besked.

Den nye guidebog over Sankt Petersborg koncentrer sig om byens centrum, der rummer overvældende mange interessante bygninger og museer. Disse bygningers baggrund beskrives sammen med forklaringer på relevante begivenheder i Ruslands historie de sidste 300 år, der er gået, siden byen blev beordret opført af Peter den Store. De, der planlægger et besøg i byen, vil også have fornøjelse af bogens oversigt over kunstsamlingerne på Eremitagen og Det russiske Museum. Bagerst i bogen er samlet en række praktiske oplysninger og internetadresser. Fritz Wolder har udgivet en lang række bøger, senest Vikingerne ved Ruslands vugge i 2016.

Bogen beskriver hovedsageligt den klassiske og historiske del af Sankt Petersborg, og guiden retter sig således især mod turister, der har et sådant mål med rejsen. Bogens bagerste afsnit med praktiske oplysninger er naturligvis mest aktuelt her og nu.

De mange informative artikler kan bedst sammenlignes med bogen Skt. PetersborgSkt. Petersborg i rejsetasken (Vide verden) i serien Vide verden. Forlaget udgav i 2003 i rejsetasken, som den aktuelle bog på mange måder er en opdatering afDe mange informative artikler kan bedst sammenlignes med bogen Skt. Petersborg (Vide verden) i serien Vide verden. Forlaget udgav i 2003 , som den aktuelle bog på mange måder er en opdatering af.