Bøger / skønlitteratur / roman

Den blinde seer


Beskrivelse


I år 2025 kæmper forskere i Stockholm om at udvikle en helt ny måde at se på. Dette nye syn kan vende op og ned på alting, så industrien og militæret forsøger med alle midler at få fingrene i forskningsresultaterne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 26. jan. 2009

Romanen lanceres som en spændingsroman, der foregår i en nær fremtid. Plottet handler om et nærtforestående gennembrud i forskningen om synet, og de gode og de onde kæmper om resultatet af denne forskning. For mig virker romanen forvirrende, rodet og fuldstændig blottet for spænding, og jeg har svært ved at se en målgruppe for mig. Hverken bagsidetekst eller forside åbner bogen for sin læser.

Tiden er Stockholm 2017 og 2025, og en forskergruppe med Mats og Lillian i spidsen arbejder i et kapløb med tiden på at få det, de blinde ser, frem som et tredimensionelt holografisk manipuleret billede. Med stor risiko for alvorlige eller dødelige følgevirkninger indopererer forskerne nanochips i villige forsøgshjerner for at finde det visuelle felt og nye måder at se på. COV'ere kaldes de mennesker, der har lært at se på den nye måde, som går 360 grader rundt, og erfaringerne med COV'ernes syn efterstræbes af såvel industrien som militæret, ligesom Mats og hans folk er i livsfare. Det har været meget svært at orientere sig i denne bog. Den forekommer mig at være elementært uspændende, og læsningen er ikke blevet fremmet af de mange til lejligheden opfundne tekniske begreber eller af det uelegante sprog.

Palle Hatting har desuden tidligere romanerne Gennembrud og Vandgang, begge 2000 og debatbogen Nu! eller aldrig fra 2007.

Konstrueret og ikke særlig vellykket spændingsroman om udviklingen af en helt ny måde at se på og om gode og onde kræfters kamp om forskningsresultaterne.