Bøger / faglitteratur / billedværker

Den danske stol : en international affære


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med udstilling på Designmuseum Danmark.

Visuel guide der præsenterer 113 primært danske stole af designere som bl.a. Klint, Koch, Wegner, Juhl og Kjærholm. Viser med fotos, tegninger og beskrivelser hvordan danske stole bygger på historiske møbeltyper.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2018

af

af

Martin Jørgensen

d. 2. nov. 2018

Danske møbler, og stole i særdeleshed, har sat Danmark på designverdenskortet siden 1950'erne. Denne bog henvender sig til de designinteresserede.

Dansk møbeldesign har været toneangivende siden 1950'erne, og stolen har været et centrum for opmærksomhed fra både forbrugere og designere, på jagt efter den perfekte sol. Bogen er en visuel guide, der præsenterer 110 primært danske stole med en enkelt stol pr. opslag. Her tæller vi navne som Wegner, Jacobsen, Kjærholm og Juhl. Der gives en kort tekst, et detaljefoto samt et totalfoto til hvert møbel. Mellem opslagene suppleres med fx reklame- og produktionsfotos. Stolene er inddelt i en række kategorier som fx skalstole og foldestole, og viser eksempler på stolens udformning i det 20. århundrede. Der skues dog også til andre historiske perioder, hvor stolenes inspiration er hentet. Udgangspunktet for denne bog er den permanente stoleudstilling på Dansk Design Center. Forfatter er Christian Holmsted Olesen som er udstillings- og samlingschef på Designmuseum Danmark.

En decideret bladrebog, der på et enkelt opslag giver en fin og visuel præsentation, af dansk designs lækkerbiskner af stole. En flot bog, der kommer til sagen, uden udenomssnak. Her er inspiration til den møbelinteresserede og de nysgerrige på design. Værket giver et fint overblik og nærmest ordløs forståelse for de enkelte designs inspiration og historie.

Stolen har en mere kultur- og idéhistorisk tilgang til stolen.


Berlingske tidende

d. 24. nov. 2018

af

af

Torben Weirup

d. 24. nov. 2018


Weekendavisen

d. 16. nov. 2018

af

af

Synne Rifbjerg

d. 16. nov. 2018