Bøger / skønlitteratur / roman

Den dobbelte tavshed : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Tre vennepar, der til hverdag deler alt, tager på deres årlige sommertur. Denne gang er det en temarejse i Ingmar Bergmans fodspor, som alle umiddelbart glæder sig til. Men undervejs går det helt galt, da to af personerne forsvinder og senere findes døde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2012

af

af

Katja Larsen

d. 21. maj 2012

Endnu en dejligt underholdende krimi til læsere af den skandinaviske skole.

Svenske Mari Jungstedt udkommer nu med bog nr. 7 om politiinspektør Anders Knutas, hans kollega Karin Jacobsson og journalisten Johan Berg. Denne gang handler det om tre par der deler alt; børnepasning, havearbejde, fester og løbeture samt bekymringer. I år er deres årlige sommertur en temarejse i Ingmar Bergmans ånd, som alle umiddelbart glæder sig til. Men først forsvinder én person og derefter én mere, og begge dukker op igen døde. Opklaringsarbejdet afslører, at selv nære venner har hemmeligheder, og villakvarterets idyl skjuler i dette tilfælde meget.

Den dobbelte tavshed kan sagtens læses uafhængigt af de foregående i serien, men læseren får selvfølgelig mest ud af at have læst de andre. Ligesom andre skandinaviske forfattere, som fx Blædel og Holm, er der ikke blot tale om opklaringsarbejde. Læseren kommer ind under huden af personerne. Således hører man i denne bog om, at Jacobsson overvejer at opsøge sin bortadopterede datter, og Berg oplever store kvaler ved at gå hjemme på barsel.

Den dobbelte tavshed fungerer lige så godt som de første dele af serien. Jungstedt forstår at bygge en spænding op og samtidig få det personlige aspekt til at fungere. Der er tale om lækker krimilæsning for mange målgrupper.


Weekendavisen

d. 29. juni 2012

af

af

Birte Weiss

d. 29. juni 2012