Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den fæle frø


Beskrivelse


Kongen Karl og hans Hjælper Tala skal befri kloden fra den fæle frøs plan om at erobre den. De vil fange ham i et net og rulle ham i olie og fjer, så han bliver til grin.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Mette F. F Dyreborg

d. 12. nov. 2015

Karl og Tala vil forhindre den fæle frø, Zar, i at erobre hele kloden. De rider afsted på deres firben og forsøger at fange Zar. For 6-8-årige.

Karl er konge og vil passe godt på sit land. Tala er hans hjælper, og sammen løser de problemerne. En fæl frø vil erobre hele kloden med sin hær. Det vil kongen Karl ikke have, så de tager sammen afsted for at forhindre det. Bogen er en del af serien "Læs lydret. Trin 3," der er skrevet med de mest almindelige og lydrette ord." Denne bog er samtidig en del af serien "Tala og Karl.".

"Den fæle frø" er en fortsættelse af Befri Zula. Den fortælles med direkte tale mellem kongen Karl og hans hjælper Tala. Der er ingen beskrivende forklaringer om den tidligere historie, som denne historie ellers henviser til. Så selv om de kan læses hver for sig, så er det lidt svært at få styr på handlingen i begyndelsen. Billederne er gode og fortæller hele handlingen sideløbende med teksten.

Befri ZulaUhu en vampyr! handler også om kongen Karl og Tala på mission. Uhu en vampyr! er også fra serien Læs-Lydret og på samme niveauBefri Zula handler også om kongen Karl og Tala på mission. er også fra serien Læs-Lydret og på samme niveau.