En ægte godbid for alle hesteelskere, og her særligt de mange som har tabt deres hjerte til den islandske hest. Kan nydes alene som bladrebog.
Med entusiasme skriver Pernille Stensgaard om den islandske hests historie i Danmark, som også er en slags kulturhistorie. Som vigtig ingrediens har hun atter fotografen Anne Prytz Schaldemose bag linsen. De to har bl.a. også arbejdet sammen på en bog om Skagen: Skagen fra 2004. Og netop de mange fotos af den smukke islandske hest er det første man som læser i udsøgt grad fascineres af. Men teksten lever op til de flotte fotos. En række velskrevne tema-kapitler beskriver historisk set hold af den islandske hest som en slags subkultur til den traditionelle konservative storhesteverden. De islandske går fx frit ude i løsdrift i modsætning til de opstaldede rideskoleheste. En subkultur i fantastisk udvikling, hvor i dag hver ottende rytter sidder på en islænder. I et afsluttende kapitel spørger forfatteren "Hvorfor vi rider" og hun nævner her nøgleord som: Frihed, nærvær, kontakt, kommunikation og natur. På bogens sidste foto lyder brødteksten: "Islændere kan være en uhelbredelig sygdom. Folk begynder med en og ejer en flok kort tid efter.".
Første store bog som beskriver den islandske hests kulturhistorie i Danmark, men der findes flere bøger om håndtering og træning af den islandske hest.
Fascinerende bog, der er helt nødvendig på hylden med hestebøger på de fleste biblioteker.