Muhammedkrisen beskrevet i et spændende og mere nuanceret perspektiv, end den blev gengivet i medierne. For interesserede i den største danske udenrigspolitiske krise i nyere tid og i dramatiske personhistorier.
Mette Winding Top er kandidat i tværkulturelle studier og har bl.a. arbejdet med censur i samfundsregi. Hun dykker ned i den prekære politiske sag, hvor det især var tegneren, nu afdøde Kurt Westergaard, der blev eksponent for hele forløbet i medierne. MWT tager især udgangspunkt i tegneren Lars Refns historie. Han var en af de 12 tegnere, som Jyllandsposten fik til at tegne, fordi forfatter Kåre Bluitgen angiveligt ikke kunne finde en til at illustrere Muhammed til en bog. MTW kommer bag om forløbet og beskriver de forskellige opfattelser af, hvordan tegnerne blev (mis)brugt af Jyllandsposten. En tidslinje oplister forløbet fra 2005 frem til 2023, hvor et lovforslag genfremsættes om at gøre sagen til obligatorisk stof i folkeskolen.
MWT anvender forskellige kilder og referencer og trækker baggrundstoffet godt op, så nye sider af sagen afdækkes og nuanceres. Det er der kommet en rigtig interessant og velfortalt bog ud af, der også i uddrag er egnet til undervisningsbrug.
Meget er skrevet om emnet. Centralt står MuhammedkrisenBomben i turbanenMin afsked med islamismen med en række primært politiske aktører. Interessante er også Rothsteins Bomben i turbanen og den "omvendte" islamist Akkaris Min afsked med islamismenMeget er skrevet om emnet. Centralt står Muhammedkrisen med en række primært politiske aktører. Interessante er også Rothsteins og den "omvendte" islamist Akkaris Min afsked med islamismenMeget er skrevet om emnet. Centralt står Muhammedkrisen med en række primært politiske aktører. Interessante er også Rothsteins Bomben i turbanen og den "omvendte" islamist Akkaris .