Bøger / faglitteratur

Den forstenede skov : om stedets ånd


Beskrivelse


Forfatter og arkitekt Steen Estvad Pedersen (f. 1938) fortæller om arkitektoniske rum i Danmark der rummer, eller svigter, stedets ånd - den arkitektoniske forståelse for et steds kulturbetingede traditioner.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. sep. 2019

af

af

Lars Ovesen

d. 3. sep. 2019

Genius loci betyder "stedets ånd", og det er netop hvad denne bog handler om. Tag med når forfatter og arkitekt Steen Estvad Petersen beskriver sine yndlingssteder i ord og billeder. For arkitekturinteresserede og opgaveskrivere.

Teksten indledes med et forord, hvor forfatteren beskriver sin glæde ved "stedets ånd", samt baggrunden for at skrive bogen. Herefter tager han fat på opgaven med at beskrive RUM og arkitektur. Først beskrives 3 bygninger/rum, der alle tiltaler ham. Herefter beskrives byrum med bl.a. operaen i KBH, Ribe Domkirke samt Skagen kunstmuseum. Efterfølgende behandler forfatteren haverum i forhold til "stedets ånd" med eksempler fra kirkegårde, nedlagte frugtplantager mv. Teksten bevæger sig herefter videre til at fokusere på landskabsrum med diverse eksempler fra Danmark. Afslutningsvist arbejder forfatteren med himmelrum og med begrebet Rum(ME)LIGHED igen krydret med talrige eksempler.

Hvis du er til rum og/eller arkitektur så bliver du bestemt ikke skuffet over denne bog. Forfatteren tager læseren i hånden, når der skal beskrives og formidles arkitektur og/eller rum, så der ikke opstår nogle misforståelser vedrørende budskabet. Teksten er yderst velskrevet og de relativt få sider er hurtigt læst.

For yderligere litteratur om rum og/eller arkitektur se: Om at opleve arkitekturArkitekturen og sanserne eller Arkitekturen og sanserneFor yderligere litteratur om rum og/eller arkitektur se: Om at opleve arkitektur eller .


Politiken

d. 18. sep. 2019

af

af

Karsten R. S. Ifversen

d. 18. sep. 2019


Antik & auktion

2020, nr. 1

af

af

Hanna Nielsen (f. 1943)

2020, nr. 1


Kunstmagasinet Janus

2019, nr. 4

af

af

Arne Mumgaard

2019, nr. 4