Hvorfor er det vigtigt at opleve arkitektur med andre sanser end synssansen, og hvorfor har der i vores tid været overdrevet fokus på netop at please denne. Debatskabende arkitekturklassiker for den arkitektur- eller kunstteoretisk interesserede.
Den finske arkitekt har forelæst i Danmark på både Arkitekt- og Filmskolen. I stram, essayistisk form og for første gang på dansk, behandler han her den såkaldte arkitekturfænomenologi - dvs læren om sansningens og oplevelsens væsen. Udgangspunktet var hans bekymring for synssansens nærmest altovervejende dominans i forhold til moderne arkitektur og kunst. Sansningen og sensualiteten er helt forsvundet, og han opfordrer kort fortalt til igen at lade bygningerne tale til de andre sanser; den måde rummene føles på, stedernes lyde og lugte er lige så vigtige som deres udseende. Rytmen, forholdet mellem lys og skygge; det arkitektoniske rum skal være dynamisk; det skal leves og opleves med hele kroppen og ikke kun leve i kraft af det visuelt spektakulære.
Høj, men ikke uoverstigelig lix. Som udgangspunkt skal man blot være interesseret i emnet, og der er mange aha- oplevelser undervejs, som kan danne grobund for diskussioner om æstetik og kunst. Den engelske udgave "The eyes of the skin"har siden 1994 været obligatorisk læsning for arkitektstuderende.
I familie med en internationalt anerkendt - dansk - klassiker Om at opleve arkitektur, som er enklere at læse.