Bøger / skønlitteratur / roman

Den indre kamp


Beskrivelse


Krimi. På plejehjemmet Aldershvile, findes plejehjemslederen brutalt myrdet. Kriminalkommissær Jakob Bojsen og hans århusianske team er på sagen, men de er på bar bund. Da en overlæge på kræftafdelingen i Skejby bliver myrdet, skal politiet til at handle hurtigt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. jan. 2017

af

af

Merete Trap

d. 10. jan. 2017

Er dårlig omsorg for ældre og syge, grund nok til at myrde? Her kommer 2. uafhængige del af den danske krimiserie om kriminalkommisær Jakob Bojsen og hans århusianske team. For læsere af danske samtidskrimier.

En plejehjemsleder bliver myrdet, kvalt af en brugt ble med urin og afføring. Kriminalkommissær Jakob Bojsen og hans team er på sagen, men de er på bar bund. Mens efterforskningen står på, begås der endnu et mord, denne gang på en overlæge på kræftafdelingen i Skejby. Det er tydeligt at morderen er ude efter ledere i pleje- og sundhedssektoren, og han må stoppes! Vi følger også historien om politikvinden Aygüls kræftsyge far, samt den unge mand Amir på flugt fra Aleppo til Danmark. Vi indtager også jævnligt morderens synsvinkel.

Bogen kan bedst betegnes som en hyggelig og lun krimi, letlæst og underholdende med et aktuelt tema. Sproget er klichefyldt og det samme er karaktererne, men man er fint underholdt. Der er fokus på de pressede forhold i den danske pleje- og sundhedssektor, psykisk sygdom, indvandrermiljøer og sammenholdet i en politigruppe. Det virker lidt uklart, hvorfor vi skal have historien om den syriske flygtning Amir med i bogen, men resten af plottet fungerer fint.

Bogen er genremæssigt at sammenligne med Elsebeth Egholms krimier, som jo også foregår i Århus. Herværende kommer dog ikke på niveau med disse.