Bøger / faglitteratur

Den klassiske grunduddannelse af rytter & hest. Bind 2


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. maj 2010

Henvender sig til mere erfarne ryttere, både indenfor dressur, spring og military, når det gælder klassisk og traditionel ridekunst. Ikke et oplagt valg på hylden til en nybegynder. Er målrettet den klassiske traditionelle uddannelse af rytter og hest.

I en naturlig forlængelse af første bind af Den klassiske grunduddannelse af rytter & hest fra 2004, er her en bog målrettet erfarne ryttere, der er kommet så langt i den klassiske ridekunst at de ønsker at deltage i eventuelle konkurrencer. En absolut forudsætning for at få glæde af denne bog er den viden, man finder i det nævnte første bind. Bogen er opdelt i 3 store afsnit, et for hver af de store klassiske discipliner: dressur, springning og military. Hvert hovedafsnit præsenterer en plan for, hvordan hest og rytter videreuddannes indenfor den givne disciplin. Det gælder udrustning, træningsforhold, uddannelsesprincipper, øvelser og ikke mindst vigtigt uddannelsesproblemer. Alt med fokus på såvel rytter som hest. Bogen, der oprindelig er tysk, er oversat og bearbejdet til danske forhold af den forhenværende internationale dressurdommer Jytte Lemkow.

De 2 bind udgør tilsammen et savnet værk om den klassiske grunduddannelse af rytter og hest. Andre bøger om klassisk ridekunst, ligeledes målrettet øvede rytter er fx Akademisk ridekunst af Bent Branderup.

Grundig og systematisk videregående bog om den klassiske uddannelse af rytter og hest.