Bøger / faglitteratur

Lær at give din hest klare signaler


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 13. dec. 2017

Velsmurt mix af teori og praksis i denne instruktive guide i hestekommunikation. Med gode tips og råd til alle som har med heste at gøre.

"Du skal gøre dig umage med at læse mig - det kræver omtanke og hjerte og tid..." Sådan formulerer forfatteren en opfordring til mennesket fra hesten i sin bog om bedre hestekommunikation med klare signaler mellem menneske og hest. Bogen er inddelt i 10 kapitler med overskrifter som "Hvordan kommunikerer heste, og hvad er vigtigt for dem", "Arbejdet i praksis" og "Forberedelse til ridning". Guiden indeholder fx emner som trailerlæsning, konfliktadfærd, brug af hjælpemidler, hestetyper, forberedelse før, under og efter ridningen. I et afsnit om det første møde med en hest skriver forfatteren om den vigtige personlige sfære man som menneske skal skabe omkring sig, når man omgås heste: "Vi tåler ikke de samme knubs, bid og småspark, som hestene indbyrdes bruger i venskabelig omgang med hinanden." Bogen er illustreret med fotos og instruktive tegninger. Heike Wilde har en bred uddannelse med speciale i sundhedsfremmende træning af heste. Se evt. https://www.heikewilde.dk/.

Dejlig inspirerende og instruktiv guide i hestekommunikation, som lærer både begyndere og viderekomne hestefolk at forbedre kommunikationen med den firbenede partner.

Andre gode bøger om hestekommunikation er fx Fra mine hænder til dineVejen til hestens hjerte - og dit eget eller Vejen til hestens hjerte - og dit egetAndre gode bøger om hestekommunikation er fx Fra mine hænder til dine eller .