Bøger / faglitteratur

Den kongelige stald på Christiansborg : restaurering 2006-2009


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. jan. 2010

af

af

Knud Weile

d. 4. jan. 2010

En lille bog, der fortæller om den netop afsluttede restaurering og modernisering af staldanlægget på Christiansborg. Bogen henvender sig først og fremmest til besøgende i Den Kongelige Stald og på Christiansborg Slot.

Efter en indledning om staldenes og ridebaneanlæggets historie og anvendelse fortæller arkitekt Peder Elgaard om restaureringen af staldanlægget og de overvejelser, der ligger til grund for bygherren, når der ændres på indretningen i historiske bygninger. Restaureringsarbejdet beskrives i tekst og billeder med eksempler på både den oprindelige indretning og med kig ind i den flotte nyrestaurerede stald, der på én gang er fornem arkitektur, gedigent håndværk og et velfungerende opholdssted for heste og personale.

I forvejen findes der litteratur om Den Kongelige Staldetat, især med fokus på de kongelige heste og køretøjer. Bogen her supplerer med en kort og helt opdateret beskrivelse af det nyrestaurerede staldanlæg på Christiansborg.

En flot illustreret lille bog, der fortæller historien om Den Kongelige Stald på Christiansborg og om det nyindrettede staldanlæg henvendt til besøgende på slottet og interesserede i denne særlige del af kongestoffet.