Bøger / faglitteratur / billedværker

De kongelige heste


Beskrivelse


Fotografisk billedværk om Den Kongelige Stald og de kongelige stutterier igennem 500 år, hvor hesten har været symbol på magt og rigdom.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2008

Stor flot bladrebog, der kan nydes for de flotte fotos af de specielt hesteinteresserede, og de mange som i tiden bare elsker at læse om alt kongeligt. Naturlig godbid for de som specielt interesserer sig for hestens historik.

Et foto i bogen fæstnede sig straks på min nethinde og fik mig til at smile anerkendende. Det er et foto, hvor prinsesse Benedikte kærligt nusser en unghest på halsen, og plagen så nusser tilbage. For os som håndterer heste er sådan en stund af gensidig tillid og kærlighed ren magi. Og sådan er der mange flotte fotos af heste, mennesker og kongelig hesteatmosfære. Det er en 500-årig historie om Den Kongelige Stald, de kongelige heste og stutteriavlen, som forfatteren, Eva Nitschke, og fotografen Christina Hauschildt, skildrer i deres vellykkede hestebog. Der redegøres for historien bag den "Kongelige Stald-etat", og berettes om tilknytning til Christiansborg Slot. Ikke mindst er hesten naturligt centrum i afsnittet "Kongernes og fyrsternes hest", når der berettes om den hvide hest som symbol, eller når fantastiske fotos og tekst vidner om dagliglivet i de kongelige stalde.

Der findes ikke andre bøger som på denne måde samlet portrætterer kongehusets historiske forhold til deres heste. Om kongelige køretøjer trukket af heste fra 2000 Den kongelige Stald-Etats kareter.

Unik hestebog, hvor man kommer tæt på den erkendelse, at endog i en kongelig stald dufter det dejligt af hest, til glæde for de som nu er til den slags, kongeligt blod eller ej.


Kristeligt dagblad

d. 31. mar. 2008

af

af

Johanne Duus Hornemann

d. 31. mar. 2008


Berlingske tidende

d. 19. mar. 2008

af

af

Elisabeth Lumby

d. 19. mar. 2008