Bøger / faglitteratur

Den kreative kraft i innovationsledelse : teori Us psykologi i praksis


Beskrivelse


Udover forfatterne har 22 personer bidraget - enten ved at lade sig interviewe eller ved at iagttage, spejle og reflektere tilblivelsesprocessen, således at en lærende organisation blev skabt omkring bogen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2010

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 27. sep. 2010

Inspirationsbog på akademisk niveau om innovation og kreativitet med udgangspunkt i C.O. Scharmes såkaldte Teori U. Kan læses af alle som arbejder professionelt med innovation. Til opgavebrug på videregående studier.

2 erhvervspsykologer kombinerer en fagbog og interview-bog. Udgangspunktet er Scharmes Teori U, og ideen at koble teorien med psykologisk viden og praksis som dynamo for innovation og kreativitet. Først forklares Teori U. Hvorefter bogens hovedvægt er emnemæssigt afdækkende interviews med forskellige fagpersoner. Nogle af de interviewede kender Teori U og bruger teorien i deres arbejde og forskning, mens andre ikke gør. Her interviewes fx Boje Katzenelson, professor emeritus under overskriften "Liv vil liv" om Scharmes såkaldte "blinde plet". "Den blinde plet" er som jeg forstår det, "start-pletten" i os, vores intention, når vi arbejder med innovation. Pletten er blind fordi vi oftest ikke er opmærksomme på eller bevidste om processens udspring. Samlet er bogen relativ svært tilgængelig. Kræver speciel interesse og gerne lidt forhåndsviden. Men den er for dedikerede en teoretisk og praktisk værktøjskasse til arbejdet med innovation og kreativitet.

En anden bog om Teori U er: Fortællinger fra U'et : teori U omsat i liv, læring og lederskab. Ellers mange bøger om innovation og ledelse.

Relativt snæver målgruppe. Bør findes på større biblioteker afhængigt af lokale videregående uddannelsesinstitutioner.