Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille brølefrø


Beskrivelse


Det er trist og ensomt at være en lille brølefrø.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 29. okt. 2013

Bogen er tænkt til letlæsning, men er mest velegnet til oplæsning for børn fra 5-8 år.

Der fødes en brølefrø ca. hvert tusinde år. Som lille haletudse skræmmer den sine fjender med sit brøl. Efterhånden som den vokser bliver brølet kraftigere, og snart er dyr og mennesker skræmt væk af den uhyggelige lyd. Brølefrøen bliver ganske ensom og brøler endnu mere for at fortælle verden om sin ensomhed. En general, 12 kampvogne og tusind soldater bliver tilkaldt for at fjerne monstret. Historien er fyldt med humor, som den voksne højtlæser kan have glæde af, men som vil gå hen over hovedet på de unge tilhørere. Handlingen er tynd, og for mange afstikkere gør helhedsindtrykket bliver en historie, der drukner i fjollerier. Sproget er snakkende, og forfatteren henvender sig ofte til sin læser. Sammensatte ord er delt med bindestreg, men ellers er der ikke foretaget nogen læsepædagogisk bearbejdning af teksten. Der findes nogle få illustrationer i farver. De er med til at understrege den humoristiske vinkel i fortællingen.

Brølefrøer er der næppe skrevet om før, men stilen minder om andre af forfatterens udgivelser fx Pølsetyven fra Brotorv og serien En sag for Blodhunden.

Bogens titel og forside er højdepunkterne i en noget tynd og overgearet historie, der eventuelt kan bruges til højtlæsning i 1.-2. klasse.