Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille Heks og Atju


Beskrivelse


Den lille Heks og hendes venner er på vej til Spang Kuk for at hente et nyt Hexikon, fordi det gamle er brændt. På vejen møder de musen Atju, der har en magisk snue.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. juli 2012

af

af

Vibeke Axelsen

d. 31. juli 2012

Bøgerne kan læses fra ca. 8 år og billedlæses tidligere, og indholdet passer fint til den alder.

Forfatteren, som også er illustratoren er velkendt af målgruppen. Bøgerne er dele af serien om Den Lille Heks. De er nr. 2 og nr. 3 i Vejen til Spang Kuk. Hver bog begynder med et ultrakort resumé af den foregående. Den lille heks og hendes venner er på vej til Spang Kuk for at få et nyt eksemplar af Hexikon, som er brændt. De kender ikke vejen, men går bare derudaf. I anden del møder de en nysemus, der kan trylle. Blandt andet nyser den ned i hatten, så hatten ender med at være magisk. I tredje del møder de et sandvæsen, som fører dem til havet. Slutningen leder dem nærmere Spang Kuk og del fire; de vil følge fiskene og rejse ud på havet. I begge bøger kommer personerne ud for hændelser, der passer til personbeskrivelserne, heldige og uheldige, modige og forsigtige, som de er beskrevet igennem alle bøgerne i hele serien.

De to foreliggende bøger ligner på alle måder alle de andre bøger i serien. En forskel er udelukkende, at de er dele af en fortsat serie. Samme størrelse og layout har også serien om Magia, som også er en lille heks.

Bøgerne om Den Lille Heks er yderst velkendte af og meget populære i målgruppen. Sædvanligvis er bøgerne selvstændige fortællinger, men disse to er - af seriens fans længe ventede - nr. 2 og 3 i en serie.