Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille mus redder Kong Løve


Beskrivelse


Uden at tænke sig om er den lille mus smuttet op på hovedet af den store Kong Løve. Løven slipper musen fri, og musen lover at redde løvens liv en anden dag. Læs her hvordan den gør det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. juli 2014

af

af

Inge Lykke

d. 1. juli 2014

Frilæsnings- og lydbog (via QR-kode) til børn fra 7 til 9 år. I serien Digilæs - læs med lyd er denne niveau E, hvor niveau A er letteste niveau.

Historien er en gendigtning af en gammel fabel. I et ubetænksomt øjeblik kommer den lille mus til at løbe op på Kong Løves hoved og giver sig til at danse og hoppe. Løven bliver vred, griber fat i musen og brøler, at den vil æde den. Musen beder for sit liv og piber, at den måske en anden dag kan redde løvens liv. Løven griner, men slipper alligevel musen fri. Efter en tid ser musen en dag Kong Løve hænge fanget i et net fra et træ. Musen piler hurtigt op i træet og ud på nettet, som den giver sig til at gnave over. Løven kommer fri, og moralen er, at selv om man er lille og svag, kan man være til stor hjælp for dem, som er større og stærkere end en selv. Illustrationerne er enkle, skabelonagtige og holdt i grå, grønne og brunlige nuancer.

I serien Flachs - første læsning er gamle eventyr genfortalt som letlæsningsbøger til ca. samme alderstrin. Fx Ulven kommer, Det gyldne tæppe og Tommelise. Serien fra Flachs er meget flottere i layoutet og med større typografi.

Fin frilæsning til målgruppen. Sympatien ligger hos den lille glade mus. At den til sidst redder den store arrige Kong Løves liv, vil fryde enhver barnlig sjæl.