Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den Lyserøde Elefants guide til de sociale medier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Guidebog for især unge kvinder, der med et skarpt glimt i øjet og i en meget direkte tone, kommenterer den evindelige jagt på likes på de sociale medier såsom Facebook og Instagram.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Conni Boll Christensen

d. 23. aug. 2016

Guidebog for især unge kvinder. Den giver med et hvast glimt i øjet den uudholdelige og evindelige jagt på likes på de sociale medier et ordentlig drag over nakken.

Rigt illustreret og opdelt i afsnit gennemgås de allerværste fodfejl, som fx at lægge billeder ud af mad, kæledyr, babyer, ferie, spejl-selfies, ny frisure og tendensen til lige at snige den nye YSL-clutch med i opslaget. Sidstnævnte får betegnelsen logo-ludere. Tonen er hård grænsende til det fornærmende. Bagerst i bogen er der en ordbog, hvis ikke alle lige kan gennemskue, at fx udtrykket hestepige dækker over en klassisk nedtur-pige. Den anonyme forfatter har vundet en pris som Året Provo.

Den lyserøde elefants sviner-profil på Instagram har over 60.000 følgere. Så den 29-årige kvinde har ramt plet i sin kritik af alle de selvfede og opmærksomhedskrævende mennesker på de sociale medier. Hun er ude med den helt skarpslebne rive, når hun i frustration og arrigskab kritiserer især kvinders adfærd på de sociale medier. Tonen er noget a la "Dolf med kølle". Om man kan lide det, er en smagssag. Jeg synes, glimtet i øjet er tydeligt.

En mere videnskabelig forklaring på de unges brug af de sociale medier findes i Med livet i lommen.