Bøger / faglitteratur / bibliografier

Med livet i lommen : online-generationens udfordringer


Beskrivelse


Om online-generationens ændrede vaner og samværsformer samt om gode og problematiske sider ved online livet. Opdelt i hovedtemaer: smartphones, de unges sprog, sociale medier, internettet og computerspil.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2013

af

af

Jette Landberg

d. 3. juni 2013

Bogen henvender sig til forældre, lærere og andre, der har med unge at gøre. Her får man et indblik i online generationens liv med smartphones og internet.

Smartphonen har simpelthen udviklet en ny version af mennesket, mener antropolog Amber Case. Især de helt unge der er vokset op med telefonen i lommen, er nærmest vokset sammen med teknologien. De føler sig som halve mennesker, hvis de ikke kan være online især på de sociale medier. Bogen er både en beskrivelse af generationens ændrede vaner og samværsformer, gode og problematiske sider ved online livet og en række gode tips, som man kan formidle til de unge fx om porno på nettet, om Facebooks indgreb i privatlivet, om afhængighed og sikkerhed. Der er fem hovedtemaer: smartphones, de unges sprog, sociale medier, internettet og computerspil. De to forfattere er begge cand.comm. fra RUC, de har tidligere skrevet artikler om børne- og ungdomskultur.

For nylig udkom Digital trivsel : en antologi om børn og unges onlineliv i samarbejde med Medierådet. Den behandler de samme emner, men er mere kortfattet og har fx ikke noget med om computerspil eller de konkrete lister med tips under de enkelte emner.

En udmærket gennemgang af et emne, der er enormt aktuelt for fx undervisere, bibliotekarer, pædagoger og forældre. Den er relativt let læst og overskueligt opstillet med de fine lister over, hvordan man kan arbejde med de forskellige problemer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 29. aug. 2013

af

af

Mette Schousboe

d. 29. aug. 2013


Jyllands-posten

d. 27. juni 2013

af

af

Mikkel Andersson

d. 27. juni 2013


Berlingske tidende

d. 8. dec. 2013

af

af

Henrik Ørholst

d. 8. dec. 2013