Bogen kan læses højt for børn fra ca. 7 år og selvlæses fra ca. 10 år. Forsiden er meget enkel med en kasket på en turkis baggrund og bogen vil vinde ved at blive formidlet enten med bøger om Grønland eller med bøger om tværkulturelle møder.
Jeg kan ikke se at forfatter har udgivet andre bøger. Bogen (på grønlandsk) er indstillet til Vestnordisk Råds Børne- og ungdomslitteraturpris 2014 og til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris 2014. Bogen handler om Manu, der bor i Paamiut i Grønland og om Miu, der bor i Kina. De to drenge på 11 år begynder at drømme om hinanden. Det er meget realistiske drømme og deres familier begynder at undre sig over hvordan drengene kan vide så meget om det andet land, når de ikke har været der. Miu mister sin kasket i Kina, da den blæser ud i en stor flod. Manus bedstemor finder kasketten i Grønland, vasker den og giver den til Manu. Kasketten forstærker drengenes forbindelse og de oplever mange ting sammen i drømme. Bogen ender med at Manus familie kommer til Kina og mødes med Miu og hans familie. Sproget er meget beskrivende, så historien kan godt virke lidt distanceret, men jeg har en fornemmelse af at stilen stammer fra den grønlandske fortælletradition.
Bogen er helt særlig og ligner ikke andet jeg kender til.
En helt særlig bog, der både handler om Grønland, Kina, magi og drømme. Det mærkes at den stammer fra en anden fortælletradition, hvilket vil tiltale nogen, men også støde andre væk.