Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den nødvendige samtale i arbejdslivet


Beskrivelse


Hvordan medarbejderen gennem samtaler kan blive bedre til at sætte personlige grænser i et moderne arbejdsliv, der både beriger og udtømmer privatlivets ressourcer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Boy Olesen

2008

Bogen henvender sig til alle, som i det daglige arbejde indgår i mange forskellige samtalesituationer, og som gerne vil kvalificere disse samtaler vha. at tænke samtalerne ind i helt nye former.

Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog og på et overskueligt antal sider. Bogen er god fordi vi alle kan identificere os ind i dens problematikker. Budskabet er, at når flere og flere medarbejdertyper skal være selvledende, har vi alle et ansvar for at arbejdslivet bliver bedre, enhver må tage et ansvar på sig, og være med til at finde bæredygtige samværsformer på arbejdspladsen. Bogen giver begrundelser for, at der i arbejdslivet er behov for at tale sammen på nye måder, og kommer i det hele taget ind på ganske mange tankevækkende forhold fx: at der er nye balancer mellem arbejdsliv og privatliv, spilleregler for samtaler og mange værktøjer til den nødvendige samtale. Den nødvendige samtale i arbejdslivet vil nedbringe sygefravær og mindske stress, og vil forbedre udnyttelsen af medarbejdernes potentiale, og dermed få det hele til at fungere bedre. Da bogen er meget konkret, vil den straks den er læst og måske diskuteret, kunne gøre en forskel.

Der er udgivet en del bøger om samtale og dialog, men denne udskiller sig fra mange ved at være meget konkret.

En god og nødvendig bog i det moderne arbejdsliv. Gode anvisninger på måder at tale sammen på, til gavn for den enkeltes velvære og for virksomheden som sådan.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 19 (2008)

af

af

Gitte Lindermann

Årg. 108, nr. 19 (2008)


Arbejdsmiljø

Årg. 24 nr. 6/7 (2008)

af

af

Trine Wiese

Årg. 24 nr. 6/7 (2008)


Danske kommuner

Årg. 39, nr. 37 (2008)

af

af

Knud Aarup

Årg. 39, nr. 37 (2008)