Bøger / faglitteratur

Den nye guldalder : kunsten som vækstmotor


Beskrivelse


Præsentation af begrebet corporate cultural responsibility (CCR) - virksomheders eller organisationers aktive medansvar for udviklingen, genopbygningen, aktiveringen, driften eller tilpasningen af et samfunds kulturelle identifikationsfaktorer - og præcisering af dets effekter på virksomheder, samfundet, kunsten og kulturen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. nov. 2015

Debatskabende bog om "Corporate Cultural Responsibility", hvor erhvervslivet og kulturaktører indgår partnerskaber og skaber vækst i kulturen til gavn for alle. For dem, som arbejder med kultur eller følger debatten om fremtidig vækst i kulturen.

Christian Have skriver her med undertitlen "kunsten som vækstmotor" om det, han ser som "Den nye guldalder", hvor der skabes nye kreative partnerskaber mellem erhvervslivet og de forskellige kulturaktører. Bogen er et mix af teori om Corporate Cultural Responsibility og af cases, der fortæller rent konkret, hvordan man skaber sådanne partnerskaber. Christian Have konkluderer bl.a.: "CCR kan føre til en ny guldalder, ikke kun kunstnerisk og kulturelt, men i hele samfundets grundkerne." Bogens kapitler har overskrifter som "Kultur er (også) business", "Opgør med DJØF-ificeringen", "CCR for virksomheder", "CCR for kunstnere", "CCR for staten/ det offentlige". Sidste kapitel er et oplæg til en partnerskabsmodel. I efterskriften skriver Christian Have bl.a.: "Når bæredygtige forandringer skal gennemføres, er det allervigtigste, at vi ændrer vores opfattelse og bevidsthed omkring det givne område.".

Tankevækkende og konkret bog om CCR, som jeg tror virker inspirerende for alle, der arbejder med kultur. Christian Have mixer fint nødvendig teori med mange cases.

Der findes endnu ikke andre bøger på dansk om CCR.


Teater-et

Nr. 173 (2016)

af

af

Anne Liisberg

Nr. 173 (2016)