Bøger / skønlitteratur / roman

Den røde dahlia : krimi


Beskrivelse


Den engelske kriminalassistent Anna Travis og hendes kolleger jagter en perverteret seriemorder, som er i færd med at kopiere en række kvindemord fra 1940'erne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 29. mar. 2011

Traditionelle engelske politiromaner er der altid læsere til, og det vil der også være til denne. For krimilæsere i almindelighed og anglofile i særdeleshed.

Den unge handlekraftige kriminalassistent Anna Travis er for anden gang hovedperson hos La Plante. En kvinde bliver fundet myrdet i Surrey, maltrakteret og seksuelt misbrugt. Det viser sig, at morderen kopierer en række 70 år gamle seriemord fra Los Angeles, og Anna Travis og hendes kolleger kæmper om kap med tiden. Hvornår vil morderen slå til igen? Politiet følges tæt i opklaringsarbejdet, som afslører forkvaklede familieforhold og perverterede tilbøjeligheder. Den røde Dahlia er en solid og lidt for lang hyggekrimi med tilforladelige person- og miljøskildringer. Den tilfører ikke genren noget nyt, men læsere af engelske krimier kan læse de 486 sider i ro og mag og uden fare for forhøjet blodtryk. Er man ikke alt for kritisk, vil man sikkert også føle sig nogenlunde underholdt imens.

Lynda La Plante er kendt for en række krimier, hvoraf nogle også er filmatiseret. Hovedpersonen i Den røde Dahlia blev introduceret i La Plantes forrige krimi, Hævet over mistanke, 2010. La Plante skriver sig ind i den engelske tradition for politiromaner, men hun er ikke på niveau med Mark Billingham, Elizabeth George, John Harvey, Reginald Hill, Ian Rankin, Peter Robinson eller andre af de store navne.

Traditionel engelsk politiroman i mellemklassen. Den er underholdende og lidt for lang, men den skal nok blive læst.


Berlingske tidende

d. 10. juni 2011

af

af

Else Cornelius

d. 10. juni 2011


Weekendavisen

d. 15. juli 2011

af

af

Ina Kjøgx Pedersen

d. 15. juli 2011