Bøger / skønlitteratur / roman

Den skaldede detektiv


Beskrivelse


Krimi. Dan Sommerdahl engageres af et forældrepar til at undersøge deres to børns død. Dødsfaldene blev begge betegnet som ulykker, men at de begge døde, da de præcis var 16 år og 17 dage tyder på mord. Nu er det den sidste søns tur til at blive 16.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. aug. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 10. aug. 2010

4. bog i serien om den skaldede detektiv til glæde for Anna Grues faste fanskare.

Anna Grue har for alvor slået sit navn fast som en af Danmarks bedst skrivende krimiforfattere. Hun har skabt et persongalleri med forskellige persontyper som det sig hør og bør, og en sympatisk og handlekraftig person i centrum. Sproget er bedre og mere levende end hos mange af hende kollegaer, men jeg må indrømme, at jeg stadig savner den dybde i personerne, der "danner billeder". Dan Sommerdahl forelskede sig i Kunsten at dø i en skuespiller, og har her forladt sin kone til fordel for Kirstine. Han engageres til en sag hvor 2 søskende er fundet døde, netop da de var 16 år og 27 dage, og nu fylder den sidste søn snart 16. Tillige forfølges Kirstine, til Dans store irritation, af en stalker, som følger dem overalt. Arbejdet bringer ham til den lille provinsielle by, hans mor bor i, og som alle små lokalsamfund (ikke mindst i krimier), er der hemmeligheder og sladder. Selvom Anna Grue har skruet et spændende og komplekst plot sammen, skal man som læser være parat til at acceptere et par mindre troværdige reaktioner; den sociale del med Dans personlige relationer og det konkurrenceprægede forhold til politimanden Flemming fungerer upåklageligt.

4. bog i serien og på linje med Egholm m.fl.

Endnu en spændende og velskrevet krimi fra Grues hånd. Jeg savner stadig mere dybde i personerne, men historien er kompleks og godt skruet sammen og en doven søndag kan gå hurtigt i selskab med Dan Sommerdahl.


litteratursiden.dk

d. 23. aug. 2010

af

af

Marit Haugaard

d. 23. aug. 2010

Forrygende underholdende krimi om kærlighed og hævn, hvor Dan Sommerdahl kæmper mod tiden for at redde et liv. Helt suverænt i toppen af den skandinaviske krimi. Malthe er den yngste af tre søskende, ...


Berlingske tidende

d. 20. aug. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 20. aug. 2010


Politiken

d. 21. aug. 2010

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 21. aug. 2010


Jyllands-posten

d. 7. sep. 2010

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 7. sep. 2010


Weekendavisen

d. 3. sep. 2010

af

af

Katinka Bruhn

d. 3. sep. 2010