Bøger / faglitteratur til børn

Den store bog om bier


Beskrivelse


Fagbog i stort format om biernes forunderlige verden. Der er meget at gå på opdagelse i for videbegærlige børn fra 11 år.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2021

af

af

Lone Krøgh

d. 16. apr. 2021

Fagbog i stort format om biernes forunderlige verden. Der er meget at gå på opdagelse i for videbegærlige børn fra 11 år.

Træer er ikke bare almindelige og eksotiske træarter, kæmpetræer og forhistoriske træer, men også en biotop, byggemateriale og meget mere. Det samme med bier, som ikke bare er et honningproducerende insekt med unikke egenskaber, men et insekt, der til forskellige tider og i forskellige religioner har spillet en stor rolle. Ud over alverdens fakta og kulturhistorie er der masser af fun facts. Det store format (38 x 28 cm) bliver udnyttet til tegnede illustrationer, som fylder 5/6 af siden. Bøgerne er af polsk oprindelse.

Charmerende fagbøger, som børn og for den sags skyld også deres voksne kan bladre eller fordybe sig i. De er spækket med viden, som umiddelbart vil kunne tilfredsstille de fleste, hvad enten det er til skolebrug eller ren og skær interesse. Samspillet med tekst og de detaljerede og nogle gange humoristiske illustrationer fungerer fint.

Der er masser af bøger om træer og bier, men på grund af udstyr og format er det er mest oplagt at sammenligne disse to med den formidable serie "Velkommen til museet," som har samme store format og en mere snæver behandling af emnet, fx BotanicumAnimalium og AnimaliumDer er masser af bøger om træer og bier, men på grund af udstyr og format er det er mest oplagt at sammenligne disse to med den formidable serie "Velkommen til museet," som har samme store format og en mere snæver behandling af emnet, fx Botanicum og .


litteratursiden.dk

d. 2. juni 2021

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 2. juni 2021

Gennem imponerende illustrationer lukkes læseren ind i en summende bikube med mulighed for at følge de vigtige biers færden op gennem verdenshistorien. Bierne har eksisteret på jorden i mange år, og d...