Bøger / faglitteratur

Den store fortælling om matematikken : fra forhistorisk tid til i dag


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2018

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 3. maj 2018

Tag med på en spændende og lærerig rejse gennem matematikkens historie. De matematiske epoker beskrives så almindelige mennesker kan være med, og historierne om de forskellige folkeslags opdagelser er meget levende fortalt.

Bogen tager sin begyndelse helt tilbage i stenalderen, hvor flintesten bearbejdes til matematiske former. Den fører os op gennem historien, forbi tallenes opfindelse, geometriens opdagelse, udviklingen af navigation, Fibonacci-talrækker og algebraens opståen helt frem til nutidens matematiske logik i programmering af diverse maskiner.

Det er noget af en bedrift, at forklare de matematiske opdagelser gennem historien uden det bliver til et tykt og indviklet værk. Men med denne bog formår forfatteren ikke alene at gøre svær matematik forståelig, men at gøre historien om dens opdagelse levende og vedkommende. Det var en fornøjelse at rejse gennem matematikken med denne bog.

Det er meget sparsomt, hvad vi har af matematikhistorier på dansk. Matematikkens historieMatematikkens historie. 1 : Fra Babylon til mordet på Hypatia fra 2010 er en kort gennemgang af udvalgte emner, mens . 1 og tilhørende andet bind indeholder en grundig og fagligt sværere forståelig gennemgangDet er meget sparsomt, hvad vi har af matematikhistorier på dansk. Matematikkens historie fra 2010 er en kort gennemgang af udvalgte emner, mens Matematikkens historie. 1 og tilhørende andet bind indeholder en grundig og fagligt sværere forståelig gennemgang.


Politiken

d. 22. maj 2018

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 22. maj 2018


Berlingske tidende

d. 19. maj 2018

af

af

Søren Schauser

d. 19. maj 2018


Weekendavisen

d. 25. maj 2018

af

af

Marta Sørensen (f. 1986)

d. 25. maj 2018